Data Policy

GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN -DE BENDE VAN LOESJE-

Deze voorwaarden zijn van toepassing op het gehele digitale platform van Loesje.

 

DEFINITIES

De Bende van Loesje is het interactieve ledenplatform van Loesje.

Het doel van De Bende van Loesje

De Bende van Loesje wordt als online ledenplatform ingezet en is bedoeld om de nieuwste posters, nieuws en acties met elkaar te delen, om onderwerpen te bespreken en elkaar op de hoogte te houden van evenementen. Gedurende het bestaan van dit ledenplatform kan de functionaliteit van het platform verder worden ontwikkeld en uitgebreid.


Toegang tot De Bende van Loesje

Op deze website kan je als sympathisant of vrijwilliger een account aanmaken en na goedkeuring van de medewerkers van Loesje meeschrijven, discussiëren en nieuwsberichten volgen.
Er zijn verschillende type accounts.

Account 1: Panders.
De mensen die in dienst zijn van Loesje hebben toegang tot alle groepen, onderdelen en subpagina's van De Bende van Loesje.
Zij kunnen:

• Evenementen bekijken, toevoegen, wijzigen en verwijderen. Daarnaast kunnen zij de door vrijwilligers toegevoegde evenementen goedkeuren voor publicatie, zich aanmelden voor evenementen en reageren op geplaatste evenementen.

• Nieuws bekijken, toevoegen, wijzigen en verwijderen. Daarnaast kunnen zij de door vrijwilligers toegevoegde nieuwsberichten goedkeuren voor publicatie
• Discussiethema’s bekijken, toevoegen, wijzigen en verwijderen,
• Discussie-onderwerpen bekijken, toevoegen, wijzigen en verwijderen, reageren op onderwerpen en reacties en reacties verwijderen.
• Pagina’s binnen het platform toevoegen, wijzigen en verwijderen.
• De ledenadministratie inzien voor administratieve doeleinden.
 

Account 2: Vrijwilligers.
Dit zijn leden die graag op een actieve manier een bijdrage leveren aan Loesje.
Zij kunnen:

• Evenementen bekijken, zich aanmelden voor evenementen, reageren op evenementen en evenementen toevoegen. De door vrijwilligers geplaatste evenementen moeten wel eerst door panders worden goedgekeurd.

• Nieuwsberichten bekijken en toevoegen. De door vrijwilligers geplaatste nieuwsberichten moeten wel eerst door panders worden goedgekeurd.
• Discussie-onderwerpen bekijken, toevoegen en reageren op onderwerpen en reacties.
 

Account 3: Sympathisanten.
Mensen die Loesje een warm hart toedragen, af en toe op de hoogte willen blijven van nieuwsberichten en evenementen of Loesje enkel financieel willen ondersteunen. Sympathisanten krijgen beperkte toegang op het ledenplatform.
Zij kunnen:

• Evenementen bekijken, zich aanmelden voor evenementen en reageren op evenementen.

• Nieuwsberichten bekijken.
 

Het kan zijn dat in de toekomst diverse groepen in gebruik worden genomen. Groepen zijn bedoeld om op een afschermde beveiligde omgeving onderwerpen te bespreken die niet zichtbaar zijn voor leden die niet bij het onderwerp betrokken zijn en sympathisanten. Een voorbeeld hiervan is de groep workshops, waarbij workshopgevers tips met elkaar kunnen uitwisselen over het geven van een workshop.


Privacy

Alle inhoud van dit platform mag niet buiten De Bende van Loesje met derden gedeeld worden.

Loesjes hoofdkwartier gaat zorgvuldig met je gegevens om. Hierbij houden we ons aan de wet en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens (AVG). We verwachten daarom ook van alle deelnemers op het platform dat ze ook zorgvuldig omgaan met de inhoud van dit platform.

Indien je toch iets extern wil delen buiten dit platform, neem dan contact op met Loesjes hoofdkwartier via loesje@loesje.nl om toestemming te vragen. Alleen met expliciete toestemming van het hoofdkwartier mag er iets extern gedeeld worden. Hierbij houdt Loesjes hoofdkwartier privacy van derden in acht.

Bij het plaatsen van nieuwsberichten, evenementen of onderwerpen in de discussie mag geen privacygevoelige informatie gedeeld worden zoals foto's, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen, pincodes. Dit geldt voor je eigen info, maar ook die van anderen.

Het printen van nieuwsberichten mag, mits het alleen voor eigen gebruik is en er geen privacygevoelige informatie op staat.
Worden auteursrechten of privacyrechten geschaad, dan kunnen juridische stappen worden ondernomen.

Het IP-adres van de computer wordt opgeslagen om het beheer van de website te vereenvoudigen. Deze informatie wordt niet bekend gemaakt aan derden.

Wij zijn niet aansprakelijk voor hackers.

Persoonsgegevens

Volgens de Algemene Verordering Gegevensbescherming is Loesje verplicht je goed te informeren over wat er met je persoonsgegevens gebeurd. Je persoonsgegevens worden gevraagd bij het aanmaken van een account zodat Loesjes hoofdkwartier weet hoe ze contact met je kunnen opnemen, om je van belangrijke informatie te voorzien en voor een correcte financiële afhandeling van de betaling die aan de accounts gekoppeld is. Bovendien worden deze gegevens bewaard alleen zolang dit noodzakelijk is.

De adresgegevens en voor- en achternaam die je invult op De Bende van Loesje zijn alleen zichtbaar voor de medewerkers van Loesje, ten behoeve van de administratie. De overige accountsoorten kunnen deze informatie niet inzien.
Door deze gegevens in te vullen, ga je er mee akkoord dat die in ons ledenbestand worden opgeslagen. Die informatie houden we natuurlijk voor onszelf, tenzij een rechter daarnaar vraagt.

Door deze gebruikersvoorwaarden te accepteren, ga je er ook mee akkoord dat wij persoonsgegevens bewaren voor administratieve doeleinden.

Loesje bewaart de persoonsgegevens zowel fysiek als digitaal op een beveiligde en afgeschermde plek. Loesje verwerkt gegevens op basis van de grondslagen overeenkomst en toestemming.

Je kunt maar 1 account aanmaken met je e-mailadres. Dit zorgt ervoor dat er maar 1 account per persoon aangemaakt kan worden. Als er toch meerdere accounts per persoon ontstaan, worden de overige verwijderd. Als je een andere rol toebedeeld wil krijgen in het platform, of je wil uitgeschreven worden, neem dan contact op met Loesjes hoofdkwartier via loesje@loesje.nl

Als je nieuw bent op het forum is het natuurlijk fijn als je je even voorstelt. Dit kan op het discussiegedeelte van het platform. Als je bij het invullen van je profielgegevens je echte naam gebruikt, weten we direct met wie we nieuws delen. Dat vinden we prettig, maar we snappen natuurlijk ook als je liever een alternatieve gebruikersnaam gebruikt. Deze naam mag echter niet gebaseerd zijn op iemand anders identiteit.

Rechten met betrekking tot persoonsgegevens

Jij als betrokkene hebt (naast het recht van de vrijheid van meningsuiting) een aantal rechten die van toepassing zijn op Loesje en die in de AVG worden omschreven als ‘recht op inzage’, ‘recht op rectificatie’ en ‘recht op vergetelheid’. Het recht op inzage (art. 15) houdt in dat je inzicht moet kunnen krijgen in welke persoonsgegevens Loesje van jou verwerkt en hoe lang ze die bewaart. Het recht op rectificatie (art. 16) houdt in dat je het recht hebt om onjuiste gegevens door Loesje te laten wijzigen of aanvullen. Tot slot heb je het recht op vergetelheid (art. 17). Dit houdt in dat Loesje verplicht is om al je persoonlijke gegevens die ze verwerkt heeft te verwijderen op het moment dat je hierom vraagt, mits er voor deze gegevens geen minimale bewaartijd door de wet wordt voorgeschreven of deze minimale bewaartijd bereikt is. Op het moment dat je gebruik wil maken van een of meerdere van deze rechten, kun je contact opnemen met de verwerkingsverantwoordelijke, die te bereiken is via loesje@loesje.nl. Indien je van mening bent dat je rechten door Loesje worden geschonden of dat je aanspraak op je rechten door Loesje niet correct afgehandeld wordt, heb je de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Discussie

Loesjes hoofdkwartier leest regelmatig mee tijdens de discussie maar kan niet altijd garanderen dat alle hoekjes zorgvuldig zijn doorgelezen. Juistheid van informatie kan dus niet gegarandeerd worden.

Iedereen is samen verantwoordelijk voor een prettige sfeer op het discussiegedeelte. Loesje is een groot voorstander van de vrijheid van meningsuiting, maar zoals iedereen wel weet: zeggen wat je denkt kan ook iets aardigs zijn ;) Of in elk geval aardig geformuleerd.

Kwetsende berichten zijn niet toegestaan en worden verwijderd. Ook seksistische en/of racistische inhoud is niet toegestaan en wordt verwijderd.

Wat we trouwens ook verwijderen: spam, reclame, berichten met misleidende inhoud (win een miljoen als je me mailt), pornografische beelden, links naar virussen of malware en alles wat op andere wijze niet bijdraagt aan de discussie. Deze vormen van content zijn verboden binnen het platform.

Loesjes hoofdkwartier heeft ten allen tijde recht om berichten te verwijderen en waar nodig de plaatser aan te spreken op niet passend gebruik van de discussie. In uitzonderlijke gevallen kan Loesjes hoofdkwartier besluiten dat iemand de toegang tot het forum ontzegd wordt.

Berichten met commerciële doeleinden zijn niet toegestaan op het platform. Denk je dat jouw bericht met commerciële sfeer wel door de beugel kan en heb je daar een goede reden voor, neem dan van tevoren even contact op via loesje@loesje.nl

Wij zijn niet aansprakelijk voor schade die jou toegedaan is middels dit platform.

On-topic
On-topic betekent dat je reageert op elkaar binnen een bepaald onderwerp, en niet te veel afdwaalt. Om het allemaal een beetje overzichtelijk te houden is het handig om bij de discussies on topic te blijven.

In de discussie zijn verschillende subfora/thema's aangemaakt waar onderwerpen onder hangen. Als je een onderwerp wil bespreken, kijk eens of die al bestaat en sluit aan bij die discussie. Zo niet, dan kan je als vrijwilliger een nieuw onderwerp aanmaken. Probeer zo goed mogelijk bij het onderwerp te blijven waar de discussie op is gezet. Als je toch heel graag over iets anders wil beginnen, omdat je net geïnspireerd bent geraakt, maak dan een nieuw onderwerp aan. Kijk voordat je een onderwerp aan maakt, in welk thema dit onderwerp het beste past.

Bij interessante statements of informatie is het handig de bron te vermelden (inclusief link daarnaartoe), ook als je iemand anders van het ledenplatform citeert.
Reacties worden geplaatst zonder tussencontrole van Loesjes hoofdkwartier. Er wordt wel regelmatig gecontroleerd of het allemaal nog een beetje gezellig is ;)

 

Laatste dingen

We doen ons best, maar kunnen niet altijd garanderen dat het platform op ieder moment beschikbaar is en/of foutloos functioneert.
Wij kunnen de juistheid en actualiteit van alle content op het platform niet garanderen.
Daarnaast behouden we ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze gebruikersvoorwaarden. De laatste versie van deze gebruikersvoorwaarden zijn altijd in te zien via deze link: https://leden.loesje.nl/data-policy
Het niet akkoord gaan met deze gebruikersvoorwaarden betekent helaas dat je geen toegang zult krijgen tot Loesjes ledenplatform.

Als je vragen of klachten hebt met betrekking tot de ledenadministratie, kun je die melden via leden@loesje.nl. Algemene opmerkingen en vragen over het ledenplatform kan je sturen naar loesje@loesje.nl


Laatste update: 18-06-2019